Senioren

Onze huisdieren worden steeds ouder, mede dankzij betere voeding en verzorging. Over het algemeen zijn zowel katten als kleine honden senior vanaf 8 jaar, bij grote honden (>25 kg) is dit vanaf 6 jaar. In de praktijk kan dit verschillen, sommige katten kunnen 20 worden en er zijn genoeg honden die de 12 jaar halen. Het ouder worden brengt vaak gebreken met zich mee en de kans op ziektes wordt groter. Het is voor de gezondheid van uw huisdier belangrijk dat een gezondheidsprobleem zo snel mogelijk wordt ontdekt en behandeld. En als we er relatief vroeg bij zijn, verlengen we de levensverwachting van uw huisdier met een grotere kwaliteit van leven. Helaas laten ze een probleem niet altijd even goed zien, zeker niet in een beginstadium. Vooral katten zijn er goed in om verschijnselen te verbergen. Maar een aantal van deze gezondheidsproblemen kunnen al meetbaar zijn voordat u ze ziet.

Daarom hebben wij voor uw senior een speciaal senior consult samengesteld. Dit houdt in dat we uw hond of kat uitgebreid controleren op de meest voorkomende ouderdomskwalen. Omdat deze tussen hond en kat verschillen hebben wij de consulten specifiek naar behoefte samengesteld. Voor een senior consult word ruim tijd genomen van 30 minuten.

Senior consult kat

Een senior consult voor de kat omvat het volgende:
– vragenlijst
– klinisch onderzoek
– urine onderzoek
– bloed onderzoek
– bloedruk meten

De vragenlijst is ervoor om subtiele veranderingen te ontdekken, doordat u bewust naar de kat gaat kijken. Is het gedrag veranderd, de eetlust verminderd, slaapt hij/zij meer of op andere plekken en springt ie minder op hogere meubels?
Dit zijn enkele vragen die kunnen duiden op artrose of nierfalen.

Tijdens het klinisch onderzoek controleren we de ogen, oren, gebit, nagels en de vacht. We luisteren naar de longen en het hart. En we voelen naar de gewrichten en de schildklier.

Met bloed en urine onderzoek kunnen nierfalen, suikerziekte of schildklierproblemen opgespoord worden, het liefst voordat de kat klachten laat zien.

Door de bloeddruk te meten bepalen we of deze verhoogd is. Zowel de oorzaak (hart- en nierfalen) als de gevolgen (depressief, blindheid, bloedingen in het oog, wederom hart- en nierfalen) van een hoge bloeddruk zijn groot.

Normaal zou u voor dit uitgebreide pakket €202,60 betalen, maar wij bieden dit senior consult tegen gereduceerd tarief aan. U betaalt slechts €150,-, dit is een korting van ruim 25%.

Vragenlijst kat downloaden

 

Senior consult hond

Een senior consult voor de hond omvat het volgende:
– vragenlijst
– klinisch onderzoek
– evt. aanvullend onderzoek

De ouderdomsziekten die we regelmatig bij honden tegenkomen zijn dementie, artrose en incontinentie. Omdat deze niet zijn op te sporen door bloed- en urineonderzoek of andere metingen, zijn deze niet altijd nodig.

Voor honden is het vooral van belang om goed te kijken naar de kleine verschillen in bijvoorbeeld gedrag en bewegelijkheid. Door middel van de vragenlijst zullen wij dit uitgebreid bespreken.

Tijdens het klinisch onderzoek controleren we de ogen, oren, gebit, nagels en de vacht. We luisteren naar de longen en het hart. Extra aandacht word er besteed aan de gewrichten om artrose vroegtijdig op te sporen.

Mocht er aangaande dit consult alsnog aanvullend onderzoek, als bloed- en urineonderzoek, nodig zijn zullen wij dit uiteraard pas uitvoeren na goed overleg, omdat deze niet bij de prijs zijn inbegrepen.

Voor dit uitgebreide consult betaalt u €55,-  i.p.v. €65,-

Vragenlijst hond downloaden 

 

Senioren check (VOLGEBOEKT! inschrijven is helaas niet meer mogelijk)

Als introductie bieden wij u in november tijdens de maand van de Senior op 2 middagen een gratis senioren check aan. Tijdens de check gaan we aan de hand van bovenstaande vragenlijst proberen te achterhalen hoe gezond uw senior is.

Op dinsdagmiddag 20 november en donderdagmiddag 22 november kunt u op afspraak langskomen tussen 14:15 en 16:45 uur. Wij vragen u de bovenstaande vragenlijst hond of kat van te voren in te vullen, zodat we de tijd optimaal kunnen gebruiken om uw senior te checken.

Meld u snel aan voor een gratis check want VOL is VOL!!

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.