De senior

Onze huisdieren worden steeds ouder, mede dankzij betere voeding en verzorging. Over het algemeen zijn zowel katten als kleine honden senior vanaf 8 jaar, bij grote honden (>25 kg) is dit vanaf 6 jaar. In de praktijk kan dit verschillen, sommige katten kunnen 20 worden en er zijn genoeg honden die de 12 jaar halen. Het ouder worden brengt vaak gebreken met zich mee en de kans op ziektes wordt groter. Het is voor de gezondheid van uw huisdier belangrijk dat een gezondheidsprobleem zo snel mogelijk wordt ontdekt en behandeld. En als we er relatief vroeg bij zijn, verlengen we de levensverwachting van uw huisdier met een grotere kwaliteit van leven. Helaas laten ze een probleem niet altijd even goed zien, zeker niet in een beginstadium. Vooral katten zijn er goed in om verschijnselen te verbergen. Maar een aantal van deze gezondheidsproblemen kunnen al meetbaar zijn voordat u ze ziet.

Senior consult voor de oudere kat

Voor de kat hebben we daarom een ‘senior consult’ ontwikkeld. Tijdens dit uitgebreide consult nemen we de door u ingevulde vragenlijst door en onderzoeken uw kat lichamelijk. Daarnaast wordt de urine en het bloed onderzocht, omdat wij dit direct op de praktijk kunnen doen krijgt u tijdens het consult de uitslag hiervan. Tot slot checken we de bloeddruk van uw kat.

De vragenlijst is ervoor om subtiele veranderingen te ontdekken, doordat u bewust naar de kat gaat kijken. Is het gedrag veranderd, de eetlust verminderd, slaapt hij/zij meer of op andere plekken en springt ie minder op hogere meubels? Dit zijn enkele vragen die kunnen duiden op artrose of nierfalen.
Tijdens het lichamelijk onderzoek wordt het dier klinisch nagekeken. We kijken onder andere naar de ogen, oren en het gebit. We luisteren naar de longen en het hart. En we voelen naar de gewrichten en de schildklier.
De aanvullende onderzoeken van bloed en urine is om bijvoorbeeld nierfalen, suikerziekte of schildklierproblemen op te sporen, het liefst voordat de kat klachten laat zien.
Normaal zou u voor dit uitgebreide pakket €202,60 betalen, maar wij bieden dit senior consult tegen gereduceerd tarief aan. U betaalt slechts €151,70, dit is een korting van 25%.

Vragenlijst kat downloaden

De senior hond

Voor de hond zijn deze uitgebreide consulten niet nodig. De ouderdomsziekten die we regelmatig tegenkomen, zoals artrose en incontinentie, zijn niet op te sporen met aanvullend onderzoek. Het is van belang om goed naar de hond te kijken en kleine verschillen in bijvoorbeeld gedrag en bewegelijkheid op te merken. Daarom hebben we voor de hond ook een senior consult ontwikkeld waarbij we een vooraf ingevulde vragenlijst bespreken en de hond uitgebreid lichamelijk onderzoeken. Natuurlijk doen we een lichamelijk onderzoek ook bij de jaarlijkse controle voor een vaccinatie, maar omdat dit slechts één keer per jaar is, raden wij aan om met een oudere hond tweemaal per jaar op controle te komen. Bovendien bent u door de vragenlijst meer bewust van kleine veranderingen die uw hond laat zien.
Voor dit uitgebreide consult betaalt u €55,-.

Vragenlijst hond downloaden

6 days ago

DAP Olst-Wijhe

Er is heel veel geraden naar het aantal brokjes in de pot, ontzettend leuk! De aantallen liepen uiteen van 150 tot wel 2388 brokjes. Het juiste aantal van 1046 is bijna goed geraden met maar 4 brokjes verschil!
Wij feliciteren M. Rolf en Gizmo, met het geraden aantal van 1050 brokjes de winnaars van onze raadactie🎉 Uw aankoop bedrag met een presentje voor Gizmo 🐈 liggen klaar op de praktijk.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 week ago

DAP Olst-Wijhe

Aankomende woensdag is het weer konijnen vaccinatiedag 🐰 RHD1/Myxomatose en/of RHD2 vaccineren zonder consult kosten 🐇 Voor het maken van een afspraak 📞0570 561220 ... See MoreSee Less

View on Facebook