Uitnodiging Workshop Jongveeopfok

JongveeCoaches in onze praktijk

Jongveeopfok is 2 jaar lang investeren zonder directe opbrengsten. Vanuit de behoefte om tot een gerichtere aanpak per bedrijf te komen, zijn we ons verder gaan verdiepen in de meest optimale jongveeopfok. Ons streven hiermee is bij te dragen aan minder kalversterfte, meer groei en goede diergezondheid.

Onze praktijk heeft daarom besloten om Liesbeth Stutterheim en Erna Post op te leiden tot JongveeCoach. Dit is een exclusieve titel voor dierenartsen die zich richten op jongveeopfok.

Om direct aan de slag te gaan verzorgen wij een tweetal workshops in samenwerking met jongveeopfok dierenarts Boersema

 

Workshops Wedstrijd Materialen

Er worden twee workshops met een periode van ongeveer 4 maanden tussentijd georganiseerd. Deze periode wordt gebruikt om als deelnemer zelf aan de slag te gaan met de gratis verstrekte materialen zoals een biestemmer, biestmeter en een meetlint. Tussen de deelnemers binnen onze praktijk is er namelijk een groeiwedstrijd, waar de titel “Jongveeopfokker van het jaar” en een mooie wisseltrofee aan verbonden zijn.

De workshops worden gegeven op een gastbedrijf en duren van 13.00 tot 16.00 uur. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. jeugdgroei en de effecten op latere leeftijd, spenen en speendip en transitie van vaarzen. De kosten van de workshops bedragen 40,00 euro per keer.

De eerste bijeenkomst is 17 januari 2018.

Voor meer informatie neem contact op met de praktijk.

5 hours ago

DAP Olst-Wijhe

Ziet u een schaap op de rug in de wei liggen, kom in actie! 🐑 ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 day ago

DAP Olst-Wijhe

Het warme weer maakt teken zeer actief. Bescherm uzelf goed en behandel uw huisdier preventief ✅Toch een teek gevonden?
Hieronder vindt u meer tips voor het verwijderen van teken

www.my-msd-animal-health.nl/media/4367/factsheet_hoe_verwijder_ik_een_teek.pdfOfficial video of the O'Tom tick twister removal tool, for getting rid of ticks
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

DAP Olst-Wijhe

Woezel wil voor ons wel de aankondiging voor de volgende konijnentdag doen 🐰💕 save the date.... woensdag 25 april, enten zonder consult kosten 🐇 Voor het maken van een afspraak ☎ 0570 561220 ... See MoreSee Less

View on Facebook