Hello goodbye

Goodbye Leontien Hoffmann Hessel

Als Leontien op 5 mei 2017 bij ons op sollicitatiegesprek komt, valt dat samen met een bezoek van Trix aan onze praktijk. Trix is een Heidewachtel met buikpijn en op dat moment zes jaar oud, een ideale patiënt bij een sollicitatiegesprek. Ze is een uitdaging voor alle disciplines die in een dierenarts zijn verenigd. De huisarts (bezorgde baasjes) de internist (waar heeft deze hond last van) de echografist (wat zie ik daar?) de laborant (wat betekenen die bloedwaardes) de chirurg (hoe gaan we dit oplossen). Als al deze dokters naar huis zijn gegaan dient de dierenarts ook nog verstand te hebben van de intensive care en de verpleging. En, o ja, van de ondernemer (wat kost dit?).

Al met al wisten we zowel van Trix als van Leontien wat voor een vlees we in de kuip hadden. Trix werd bevrijd van een stuk darm waar een tumor zich had genesteld. Leontien werd aangenomen. Intussen ligt 2020 achter ons en heeft Leontien na drie jaar haar werkplek in Olst verruild voor dierenartsenpraktijk de Graafschap in Vorden. We willen haar bedanken voor haar inzet en wensen haar veel succes toe in de rest van haar carrière. Trix loopt nog wel bij onze praktijk. Ze is opnieuw geopereerd en is onlangs zelfs naar de faculteit diergeneeskunde geweest voor specialistische hulp. Meer dan drie jaar later gaat het nog steeds goed met haar. Als blijk van vertrouwen en dankbaarheid heeft ze een haas voor ons ge-apporteerd die goed smaakte bij het afgelopen Kerstdiner.

Trix

Goodbye Jetse Bakker

Personeelswisselingen komen soms in golven. Ook onze dierenarts Jetse Bakker heeft na zeven jaar trouwe dienst besloten zijn carrière voort te zetten in de gezelschapsdierenpraktijk ‘Mediscent’ in Enschede. Zijn laatste weekenddienst werd voorzien van zijn favoriete patiënt, die met een orthopedische probleem. Kater Guus werd namelijk door zijn baasjes terug gevonden in de berm met een gebroken poot. Het kenmerkt de onverschrokkenheid van Jetse om deze zonderaarzelen op te lijnen voor een operatie. De plaatjes en schroeven die hij had klaargelegd konden in de gereedschapskist blijven. Het scheenbeen van Guus was in te veel kleine stukken gebroken waardoor we moesten uitwijken naar een techniek van pinnen en een ‘buitenboord spalk’. De operatie was spannend, maar geslaagd! Jetse, veel succes met de voortzetting van jouw orthopedische ambities.

complexe botbreuk complexe botbreuk

Hello buurtpraktijken

In de persoon van Erik Schoemaker hebben we een nieuwe veearts kunnen aannemen. Hij stelt zich voor op onze website en zal per 15 februari bij ons in dienst treden. Hij zal de werkzaamheden van Jetse in de buitenpraktijk overnemen. Nieuwe dierenartsen hebben tegenwoordig alleen nog het profiel om óf voor de boerderij óf voor de gezelschapsdieren te werken. Logisch eigenlijk als je bedenkt hoe multidisciplinair een dierenarts moet zijn. Niet alleen voor Trix, maar ook voor een modern melkveebedrijf is het onmogelijk om dat in één persoon te verenigen.

U kunt zich voorstellen dat het voor onze DAP Olst Wijhe een hele uitdaging is om 24/7 de dienstverlening te bieden in het hele spectrum van de diersoorten waar u ons voor nodig heeft

Om die reden zijn wij een samenwerking aangegaan met de buurt praktijken. Dit betekent dat onze veehouders geholpen gaan worden door, naast de leden van ons eigen team, doorde collega’s uit Deventer. Spoedeisende hulp voor de gezelschapsdieren zal óf door en op de locatie van respectievelijk de DAP Olst Wijhe of DGC Midden Salland in Raalte worden verleend.

Voor mij persoonlijk betekent dit een einde aan de tijd dat ik bij nacht en ontij oproepbaar was voor zieke en barende koeien. Ondanks de incourante tijden deed ik het met liefde. Ik bedank de veehouders voor de samenwerking en het vertrouwen. Ik blijf in Olst, maar nu volledig toegewijd aan de gezelschapsdieren.

Hello Goodbye.

Diederick Karthaus