DAP nieuws uit Olst

Hoe gaat het nu met?

In deze rubriek kijken we terug naar de patiënten die we eerder hebben behandeld.
Deze keer: Zenza een oude Jack Russell

In het najaar van 2021 ontstond er een vreemde bult op haar voorpoot. Aanvankelijk was een afwachtende houding nog wel op z’n plaats. Maar toen door het ding haar pootje clowneske vormen begon aan te nemen, vond Zenza het genoeg. Ze begon er steeds fanatieker aan te likken en had er last van.

De plek onderaan haar poot vroeg om een zorgvuldige afweging. Zomaar weghalen van de bult zonder het defect te kunnen sluiten was geen goed idee. Zenza was voor onze praktijk een bijzondere patiënt: we namen een stukje huid in de flank weg en plaatsten deze terug op haar pootje. Een riskante actie omdat een ‘huidtransplantatie’ niet zonder meer goed gaat. Het stukje huid heeft geen directe bloedtoevoer meer en kan dus afsterven. Door het pootje in een spalkverbandje te zetten kon het delicate naaiwerkje goed helen.

Nu is Zenza een nóg oudere dame. Haar baasjes lieten ons het volgende weten:

“...Het gaat goed met Zenza. We zijn alweer anderhalf jaar verder en zijn blij hoe het gaat. Het lijkt ook wel of ze wat meer energie heeft gekregen, al blijft het natuurlijk ook wel een oude dame. Dus een klein rondje per dag en soms een wat langere ronde in het bos. Het gaat dan niet snel maar ze geniet wel. Inmiddels is Zenza wel doof en haar zicht gaat wat achteruit. Maar ze ziet nog goed genoeg. Zenza wordt dit jaar al 14. Kortom we zijn blij en dankbaar met de ingreep die we bij jullie hebben laten doen en de goede zorg…

DAP Olst-Wijhe helpt Samos

Dierenarts Diederick Karthaus zal belangeloos een week meewerken aan castratie / sterilisaties van de zwerfdieren op het eiland. De lokale dierenartsen hebben onvoldoende capaciteit.

Voor de aanschaf van de benodigde materialen is uw hulp welkom. Donaties kunt u hier doen.  Diederick is ter plaatse vanaf 28 oktober.

In het zonnetje

Op 1 augustus jongstleden is dit leuke nestje geboren. De eigenaar, klant van DAP Olst-Wijhe, heeft veel moeite gedaan voor een hoogwaardige kruising van deze Amerikaanse Bulldogs. Er is veel aandacht besteed aan voldoende neuslengte! We zijn blij dat er een einde komt aan het fokken met benauwde dieren!